Gyors almás-diós sütemény
2 tojás
egy csipet só
4 evőkanál cukor
1 citrom héja
50 gramm olvasztott vaj
4 evőkanál liszt
1 evőkanál sütőpor
3 alma, apróra vágva
1 marék dió apróra vágva
Egy tálban a tojásokat, a sót és cukrot jól felverjük.
Hozzáadjuk a citrom héját és az olvasztott vajat, majd jól összekeverjük.
A lisztet és a sütőport beleszitáljuk és simára összekeverjük.
Az almákat meghámozzuk és apróra vágjuk.
Hozzáadjuk a dióval együtt a tésztához, óvatosan összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra felső és alsó sütési móddal.
Beleöntjük a masszát kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tortaformába/kenyérformába és elsimítjuk a felületét.
45 percig sütjük, vagy amíg a közepébe szúrt fogpiszkáló tisztán ki nem jön.
Felvágás és tálalás előtt hagyjuk hűlni egy kicsit.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése