És itt az idei (is) Húsvét sztárja, amit mindig, nemcsak Húsvétkor megsütünk és mindig ugyanolyan finom!
Az idén ismét csak fél adagot sütöttem, azt írom most ide, 8 briós lesz belőle.
Az idén picit változtattam:
- porélesztővel készült
Az idén picit változtattam:
- porélesztővel készült
- a vajat olvasztva, akkor tettem a tésztához, amikor már nagyjából összeállt, és azzal dagasztotta tovább a gép
- az első kelesztési idő hosszabb lett, mert elmentünk kutyát sétáltatni, így 30 perc helyett 1 óra lett 😂
- előmelegített sütőben kezdtem sütni
Így ezekkel a változtatással is ugyanolyan jó lett!
De az eredeti is tökéletes, ami —>; ITT olvasható.
Itt alább pedig az idei (2020) sütés hozzávalói:
- az első kelesztési idő hosszabb lett, mert elmentünk kutyát sétáltatni, így 30 perc helyett 1 óra lett 😂
- előmelegített sütőben kezdtem sütni
Így ezekkel a változtatással is ugyanolyan jó lett!
De az eredeti is tökéletes, ami —>; ITT olvasható.
Itt alább pedig az idei (2020) sütés hozzávalói:
BRIÓS / Latsia anyukája
500 g liszt
8 g porélesztő
120 g cukor
50 g puha vaj
1 tojás sárgája
250 ml tej
1egész tojás lekenéshez
Dagaszt, keleszt, átgyúr, formáz, leken, keleszt, leken.
15-20 percig sül előmelegített sütőben.
Latsia:
Kenyérsütőgép dagasztotta 30 percig a tésztát, majd kelesztette 20 percig, kivettem, átgyúrtam picit majd 8 részre osztottam, és minden részt megfeleztem, kisodortam és brióssá formáztam. Lekentem, 20 percet kelesztettem, újra lekentem és 200 fokra előmelegített sütőben
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése