Ελιόπιτα κυπριακή - CIPRUSI OLIVÁS SÜTI
1 csésze = 3 dl
4 csésze liszt
1 csésze olaj (fele-fele arányban olíva-, és napraforgóolaj)
1 csésze narancslé
1 csésze magozott fekete olivabogyó
3 tk sütőpor
1 felaprított hagyma
1/2 csokor friss koriander felaprítva
1-2 ek friss menta felaprítva
szóráshoz: 1-2ek szezámmag nedvesítve, hogy ne égjen meg
A sütőporos liszttel elkeverjük az olajat és a narancslevet, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót.
A sütőformát kiolajozzuk és lisztezzük, beleöntjük a masszát, a tetejét átsimítjuk narancsleves kézzel és megszórjuk szezámmaggal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 1 órát sütjük.
Latsia: kuglófformában sütöttem (kikenve), még melegen egy tányérra fordítottam, majd visszafordítottam azonnal egy rácsra hűlni. Így is tálaltam, tehát nem, mint a hagyományos kuglófot, hanem ahogy a formában sült.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése