2020. július 4.

MOKKA SZELET






Hogy jól induljon a hétvége, a reggeli kávénkhoz sült  ez a finom süti. 1 óra alatt elkészül, szuper vendégváró édesség. Kávérajongóknak kedvence lesz!


MOKKA SZELET


A tésztához:


250 g puha vaj, plusz extra a kenéshez

280 g sütőporos liszt

250 g cukor

½ tk sütőpor

4 tojás

150ml joghurt

1 tk vanília kivonat

1 ek kakaópor, plusz a szóráshoz

100 ml erős kávé (2 kapszulával készítettem Nespresso-ból)


A krém a tetejére:


140 g porcukor, szitálva

350 g mascarpone vagy más krémsajt

néhány csokoládéval bevont kávébab


Melegítsd a sütőt 180 °C-ra vagy / 160 °C légkeveréses módra.

Kenj ki egy 20 x 30 cm-es sütőformát, és béleld ki sütőpapírral.

Keverd össze a tészta összetevőit és a kávé felét egy nagy tálban elektromos habverővel.

Öntsd az előkészített sütőformába (tepsibe) majd 25-30 percig süsd aranysárgára.

Öntsd le a maradék kávéval és amíg hűl a tepsiben, kanállal keverd a porcukrot a mascarpone-ba.

Kend a lehűtött süteményre, szórd meg egy kis kakaóval és tedd rá a kávébabot.


Nincsenek megjegyzések: