SZEDRES ALJNÉLKÜLI TÚRÓSPITE
Túrósalap:
50 dkg ricotta vagy túró
1 citrom reszelt héja
3 ek liszt
8 dkg cukor (magyar túróhoz lehet, hogy kell a 10 dkg is)
3 tojás
2 dl tej
6 dkg puha vaj
A tetejére:
szederlekvár és friss szeder
A hozzávalókat összekeverjük és egy sütőpapírral bélelt, vagy kivajazott 22 cm-es kapcsos formába töltjük.
(Sütés közben megnő!)
160 fokra ( légkeverés ) előmelegített sütőbe tesszük és kb. 45 perc alatt készresütjük.
Kivesszük a sütőből, ráöntjük a felmelegített szederlekvárt, elsimítjuk rajta kirakjuk friss szederrel és jól behűtjük tálalásig.
Latsia:
Ha nincs otthon szederlekvár, helyettesíthető fekete ribizli vagy kék áfonya lekvárral.
Ha nincs ilyen lekvár otthon, akkor pillanatok alatt összedobhatunk egy szeder szószt így:
SZEDERSZÓSZ:
300 szeder
2 dl víz
2 ek cukor
2 ek kukoricakeményítő
A szedret (kicsit szétnyomva) a vízzel és a cukorral egy lábosba tesszük és felforraljuk.
Egy kis hideg vízben elkeverjük a keményítőt és hozzáforgatjuk az szedres sziruphoz.
Felforraljuk kevergetve és amikor besűrűsödik, a sütire öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése