Ma ezt kívántam meg, és már csináltam korábban többfélét, de egyikhez sem volt itthon hozzávaló.
Ezért ma egy újabb variáció született, ami mostantól felsorakozhat az előzőek mögé.
KÍNAI ÉDES-SAVANYÚ LEVES ÜVEGTÉSZTÁVAL
50 dkg csirkemell
2 ek szezámolaj
1 ek keményítő
1 zacskó kínai zöldség (mélyhűtött)
2 ek Hoisin szósz
2 ek szójaszósz
1 ek rizsecet (tudom, hogy japán, de el kellett használni)
1 tk kínai 5fűszer keverék
1 ek édes chiliszósz
üvegtészta ízlés szerint - olyan 1 marék kb.
A szezámmagolajban elkevertem a keményítőt, beleforgattam a csíkokra vágott húst.
Felforrósított edényben átforgattam és hozzákevertem a zöldséget.
1 percig sütöttem, majd felöntöttem kb. 1 liter vízzel és hozzákevertem a többi ízesítőt.
Felforraltam, néhány perc alatt összefőztem, csak hogy a csirkemell megpuhuljon.
Beleszórtam az üvegtésztát és lehúztam az edényt a tűzről.
Pár perces állás után tálaltam.






