2008. május 29.
Kínai ragacsos sertéscsíkok
Kínai ragacsos sertéscsíkok / Latsia
4 szelet sertéshús
pár szál újhagyma vékonyra csíkozva
pác:
2 ek rizsbor
6 ek sötét szójaszósz
2 gerezd fokhagyma
4 ek barnacukor
Keverd össze a pác hozzávalóit és öntsd egy nylon-ba.
Tedd bele a hússzeleteket és rázd jól össze, majd a hűtőben pihentesd 1 órát, de 24-et max.
Forrósítsd fel a grillt, tedd a húst a serpenyőbe és süsd benne, amíg fényes-ragacsos lesz.
Fordítsd meg 4 perc múlva, kanalazz rá egy kis pácot süsd át.
Közben a maradék pácot forrald fel, amíg szintén fényes ragacsos lesz.
Csíkozd fel a húst, öntsd le a páccal és szórd meg újhagymával.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
1 megjegyzés:
Ez a te találmányod, vagy egy könyvben esetleg újságban láttad a receptet? Egy hiteles forrást mindenesetre illene feltüntetni a recepteknél..... ugyanúgy ahogy a többi >>blablázó<< blogger is teszi........csak azért, mert ez így etikus.
Megjegyzés küldése