SZEZÁMOS CSIRKE
6 főre
2,2 kg csirkemell filé, 2,5 cm-es darabokra vágva
só és bors ízlés szerint
olaj a sütéshez
Szósz:
1 tk növényi olaj
1 tk apróra vágott friss fokhagyma
1/4 csésze méz
1/3 csésze szójaszósz
1/2 csésze ketchup
3 ek barna cukor
2 ekrizsecet
1 ek pirított szezámolaj
2 tk kukoricakeményítő
2 ek szezámmag
A tetejére:
2 ek szeletelt újhagyma
Egy mély serpenyőben hevíts olajat. Add hozzá a csirke felét és
süsd 5 percig, vagy amíg ropogós és aranybarna nem lesz.
Ismételd meg a folyamatot a maradék csirkehússal.
Amíg a csirke sül, keverd össze a mézet, a szójaszószt, a ketchupot, a barna cukrot, a rizsecetet, a szezámolajat és a kukoricakeményítőt egy tálban.
Melegíts fel 1 tk olajat egy nagy serpenyőben közepes lángon.
Add hozzá a fokhagymát és süsd 30 másodpercig. Add hozzá a mézes szósz keveréket, és forrald fel.
3-4 percig főzd, vagy amíg éppen be nem sűrűsödik. Add hozzá a ropogós csirkét, és öntsd bele a szószt is. Keverd össze, szórd meg szezámmaggal és újhagymával, majd tálald.