2012. június 7.

SZŰZÉRME-SÜLT EPRES-BARACKOS-DIÓS SALÁTÁVAL




Nagyon meleg van ma (is)... már délelőtt 32 fok volt, most inkább ki sem megyünk:-)
Ebédnek azonban ugyebár készülnie kellett, mi más is lehetne, mint egy jó kis nyári saláta sült hússal?

SZŰZÉRME-SÜLT EPRES-BARACKOS-DIÓS SALÁTÁVAL

40 dkg szűzpecsenye
1 ek olívaolaj
bors

1 zacskó friss vegyes saláta
1 avokádó
6 szem eper
2 db sárgabarack
1 marék dió
1 ek olívaolaj

A saláta hozzávalóit egy tálra tettem, leöntöttem az olívaolajjal és jól behűtöttem.
A húst 2 ujjnyi szeletekre (érmékre) vágtam, kicsit kiklopfoltam, de csak épphogy!
Borsoztam és forró serpenyőben az olívaolajon mind2 oldalán pirosra elősütöttem 3-4 perc alatt.
Előmelegített (200 fok) sütőbe tettem és 15 perc alatt készre sütöttem, majd megsóztam.
A behűtött salátával tálaltam.



2012. június 6.

KAKUKKFÜVES CSIRKEMELL SALÁTÁVAL






Az Anyukámtól úgy tanultam, hogy a csirkemell sokkal omlósabb, szaftosabb lesz sütés után, ha egy éjszkára tejbe áztatom, amibe előzőleg fokhagymát (fokhagymakrémet, de akkor nem kell só), egy kis sót vagy vegetát teszek... és ez így is van.
Svédországban erre nem volt szükség, mert ott  tökéletes volt a sült csirkemell mindenféle hókusz-pókusz nélkül is, hiába na.... svéd minőség.
Cipruson meg azt tanultam, hogy egy kis olajba vagy joghurtba pácoljuk egy éjszakára.
Én most az olajos megoldást választottam, igaz nem egy éjszkára, csak pár órára és egy kis kakukkfüvel és füstöltsóval ízesítve.  És nem kellett hogy ússzon az olajban, elvégre nem a mennyiség a fontos...
Panasz nem érkezett!:-))

KAKUKKFÜVES CSIRKEMELL SALÁTÁVAL


30 dkg csirkemell
2 ek olívaolaj
1 tk kakukkfű
1/2 tk füstölt só

A megmosott csirkemelleket vízszintesen félbevágjuk és az ízesített olajba forgatjuk.
Lefedve a hűtőszekrényben pár órát érleljük, majd grillen vagy elektromos grillsütőn vagy nagyon forró serpenyőben pár perc alatt kisütjük, salátával tálaljuk.

Mi az alábbi salátát ettük hozzá:

Friss tavaszi saláta

1 csomag lollo rosso saláta
1 avokádó
2 paradicsom
1 kis uborka
1 gomba
1 marék szőlő
2 ek lenmagolaj