2023. január 10.

OLASZ SŰRŰ CSIRKEHÚSLEVES




Ez inkább egy nagyon finom egytálétel, mint leves.


OLASZ SŰRŰ CSIRKEHÚSLEVES 


2 ek olívaolaj

2 szár zeller (falatnyi darabokra vágva)

1 sárgarépa (hámozva, falatnyi darabokra vágva)

1 kis hagyma (apróra vágva)

Só és frissen őrölt fekete bors

1 doboz apróra vágott paradicsom (400 g)

400 ml csirkehúsleves

1/2 csésze friss bazsalikom levél (darabokra tépve)

1 ek paradicsompüré

1 babérlevél

1/2 tk szárított kakukkfű

2 csirkemell (600 g)

1/2 csésze fagyasztott borsó

1 doboz vörös bab, leszűrve (400 g)


Melegítsük fel az olajat egy lábosba közepes lángon.

Adjuk hozzá a zellert, a sárgarépát és a hagymát. Körülbelül 5 percig pároljuk a zöldségeket.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Keverjük hozzá a paradicsomot a levével, a csirkehúslevessel, a bazsalikommal, a paradicsompürével, a babérlevéllel és a kakukkfűvel.

Adjuk hozzá a csirkemelleket, és forraljuk fel. Csökkentsük a hőt közepesre és fedő nélkül főzzük, amíg a csirke majdnem meg nem fő, fordítsuk meg a csirkemelleket, és időnként keverjük meg a keveréket, körülbelül 15 percig.

Csipesz segítségével tegyük át a csirkemelleket egy munkafelületre, és hűtsük le 5 perc alatt.

Dobjuk ki a babérlevelet. 

Tegyük a babot a levesbe és pároljuk, amíg a folyadék pörkölt állagúra nem csökken, körülbelül 5 percig.

A csirkemellet felszeleteljük vagy falatnyi darabokra vágjuk.

Tegyük vissza a csirkét a borsóval együtt és forraljuk fel.

Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Öntsük tálakba, és tálaljuk a kenyérrel.