Régóta nézegetek a különböző recepteket, amik ezen a néven futnak...de valahogy sosem voltam jóban a krémes süteményekkel, és nem voltak a receptek sem túl meggyőzőek...
De aztán ez meghozta a kedvemet..:-)
Annál is inkább, mert a Férjem a névnapjára "valami jó krémeset süss" -et kért.
Na ez aztán az! Nagyon finom lett, jó nagy adag, egy "normális" családnak elég sztem a fele, de mi ugye bazi nagy görög család vagyunk, így ez a mennyiség is lazán elfogyott!
A receptet szó szerinti fordításban írom le, annyit azonban hozzátennék, hogy legközelebb (merthogy lesz az tuti!), 1-2 dl tejjel kevesebbet teszek hozzá, hogy szebben lehessen szelni.
KINDER BUENO TORTA
tészta:
20 dkg apróra vágott mogyoró
10 tojásfehérje
15 evőkanál cukor
1 evőkanál almaecet
10 dkg Nutella
töltelék:
1.5 l tej (legközelebb csak 1,3 dl)
10 kanál liszt
10 tojássárgája
10 kanál cukor
1 zacskó vaníliás puding
25 dkg margarin
3 zacskó vaníliás cukor
10 dkg olvasztott étcsokoládé
továbbá:
10 dkg étcsokoládé
5 dkg margarin
5-6 evőkanál tej
tetejére:
7 dl tejszín
kevés őrölt mogyoró
Egy 28 x 34-es tepsit jól kivajazunk és megszórjuk egy kis mogyoróval.
A tojásfehérjéket a cukorral habbá verjük, közben belekeverjük az almaecetet.
Óvatosan hozzáforgatjuk a mogyorót és a tepsibe simítva 150 fokon 1 óra alatt megsütjük.
Egy tálcára fordítjuk és megkenjük még forrón a nutellával.
Egy edényben keverjük el a tejet a cukrokkal, a tojássárgájával a liszttel és a pudinggal.
Főzzük meg, majd ha kihűlt, keverjük ki a vajjal habosra.
Osszuk ketté, az egyik fele marad, ahogy van, a másikba keverjük bele az olvasztott csokoládét.
A 2 féle színű krémet fagyikanállal adagoljuk felváltva a tésztára.
(7 egy sorban és 5 széltében nekem.)
Olvasszuk fel a csokoládét a margarinnak és a tejjel, és töltsük ki vele a golyók közti réseket.
Verjük habbá a tejszínt és kenjük meg vele a tortát.
Szórjuk meg mogyoróval.