Ez a kedvenc tésztám! Nagyon finom szaftos, nem fullasztó, mint a piskóta. Bármilyen szezonális gyümölccsel variálható.
CSERESZNYÉS-SÁRGABARACKOS DIÓS SÜTEMÉNY
1 és 1/2 csésze liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk só
1 csésze joghurt (görög)
1 csésze cukor
3 nagy tojás
2 nagy citrom héja
1 tk vanília kivonat
1/2 csésze növényi olaj
1/2 csésze dió
1 csésze cseresznye magozva
1 csésze sárgabarack
Melegítsd elő a sütőt 170 fokra.
Bélelj ki egy hosszúkás formát vagy egy 30x22 formát sütőpapírral.
Keverd össze a lisztet, a sütőport és a sót egy tálban, és tedd félre.
Keverd össze a joghurtot, a cukrot, a tojást, a citromhéjat, vaníliát és az olajat.
Lassan forgasd össze a száraz alapanyagokat a nedves alapanyagokkal, ügyelve arra, hogy ne keverd túl a tésztát.
Öntsd a masszát az előkészített formába, szórd meg a dióval, majd a gyümölcsökkel és süsd készre 35-40 perc alatt. Tűpróba.
10 percig pihentesd a formában, majd tedd egy rácsra hűlni.