Csirke és zöldség gratin
400 g csirkemell
1 hagyma
1 piros kaliforniai paprika
1 sárgarépa
7-8 gomba
1,5 pohár fagyasztott borsó
1 ek paradicsompüré
120 ml meleg víz
1 tk paprikapor
1/2 tk
1/2 tk oregánó
1/2 teáskanál fokhagyma por
1/2 só
Besamel:
1,5 ekvaj
2 ek liszt
400 ml tej
só, bors és szerecsendió
reszelt Mozzarella sajt
A csirkét apró kockákra vágjuk, majd beletesszük a serpenyőbe, és minden oldalát kb. 5-6 percig pirítjuk, amíg rózsaszín lesz.
Hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a kaliforniai paprikát és a sárgarépát, és tovább pirítjuk.
Hozzáadjuk a gombát, és további 5 percig pirítjuk.
Hozzákeverjük a paradicsompürét, a sót és a fűszereket, és rövid ideig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fagyasztott borsót és felöntjük a vízzel majd 5 percig közepes lángon főzzük.
Közben a besamelhez a vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és rövid ideig összemelegítjük.
Leöntjük a hideg tejjel és állandó keverés mellett felforraljuk, amíg enyhén krémes állagot nem kapunk. Hozzáadjuk a sót és a fűszereket, rövid ideig keverjük, majd levesszük a tűzhelyről.
A csirkét és a zöldségeket kis tűzálló edényekbe osztjuk (nagyot is használhatunk).
A tetejét megkenjük a besamellel és megszórjuk sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.