Cukormentes sütés nélküli csokoládés sajttorta
Rose Bee-től
260 g cukormentes teljeskiőrlésű zabkeksz (Gullon Digestive)
90 g olvasztott vaj
200 ml tejszín
250 g Mascarpone
250 g Philadelphia krémsajt
200 g Lindt 70% étcsoki, olvasztva
2 ek Xylit vagy Eritrit
1 ek kakaó
Tetejére:
Kakaó és csokireszelék
A kekszet a konyhai robotgép késes aprítójával morzsásra daráljuk. Az olvasztott vajat ráöntjük és pár fordulattal összekeverjük a keksszel. Egy 23 cm-es torta kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral és a kekszes masszát belenyomkodjuk a felszínét elsimítjuk. A hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a krémet.
A tejszínt habos habbá verjük és belekeverjük a Mascarpone-t és a krémsajtot, majd az összes többi hozzávalót. A keksz alapra simítjuk és pár órára a hűtőbe tesszük.
Tálalás előtt megszórjuk kakaóval és csokireszelékkel.