2008. július 31.
GÖRÖG ÉDES DINNYEHÉJ
GÖRÖG ÉDES DINNYEHÉJ / Latsia
görögdinnye héja
citromlé
cukor
A görögdinnyehéjról eltávolítjuk a zöld részt, feldaraboljuk és vízben feltesszük főzni.
Amikor kissé megpuhult, hozzákeverjük a cukrot és a citromlevet, együtt főzzük még 15 percig.
Tisztára mosott befőttesüvegekbe töltjük és a citromos cukorsziruppal leöntjük.
Behűtve kínáljuk.
Latsia:
- annyi cukorral készítjük, amilyen édesre szeretnénk, de min. 1 kg gyümölcshéjhoz 50 dkg kell a tartósítás miatt
- tk. teljesen úgy készül, mint a befőtt
Címkék:
befőzés,
görög ételek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
nagyon izgi az ötlet, főleg, hogy eddig csak simán ettem dinnyehéjat (gólyatáborban ez volt a feladat anno ... ;) ) poénnak jól jöhet valamihez - még kigondolom, mihez ;)
Kuldtem Neked egy kreativat a dijad melle! :-)
Megjegyzés küldése