2008. december 21.

KARÁCSONYI GYÜMÖLCSSZELET



KARÁCSONYI GYÜMÖLCSSZELET


20 dkg dió felezve
10 dkg mogyoró
5 dkg hámozott mandula
20 dkg mazsola
10 dkg magozott datolya aprítva
20 dkg aszalt sárgabarack aprítva
15 dkg koktélcseresznye

10 dkg liszt
2 tk mézesfűszerkeverék / Kotányi
1/2 tk sütőpor
18 dkg sötétbarna cukor

3 tojás
1 tk vanília aroma / Dr.Oetker
porcukor a szóráshoz

Melegítsd elő a sütőt 150 fokra.
Bélelj ki egy 1,5 literes sütőformát sütőpapírral.
Keverd össze az első 7 hozzávalót kézzel egy nagy tálban.
Keverd hozzá a második 4 hozzávalót.
Verd fel a tojást a vaníliával és keverd össze a többivel úgy, hogy ne maradjon lisztes felület, teljesen nedves legyen mindenhol a keverék.
Öntsd a sütőformába és 1,5-1,3/4 óra alatt süsd meg.
Hagyd hűlni 15 percet a formában, majd borítsd egy rácsra és húzd le róla a papírt.
Tálaláshoz szórd meg a porcukorral.

Latsia:
- nem kell megijedni, a nyers állag olyan, mintha sosem tudna sütivé válni, de az lesz!:O))
- nincs vele semmi munka, mert csak össze kell keverni mindent, mogyoró és mandula egészben menjen bele!
- hagyjátok kihűlni és akkor nagyon szépen szeletelhető
- 2 hétig fóliában eláll, tehát az ünnepek előtt is meg lehet sütni, amikor még nyugi van:O)

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia!
tetszik nagyon, és szeretném megcsinálni.
hány fokon kell megsütni?
köszi

Latsia írta...

Szia, ott van a receptben: 150 fokon:-)