2010. április 28.
EMELETES ÉLVEZET / Alíztól
A minap majdnem szívbajt kaptam, mert nem nagyon szoktam tejszínhabos sütiket gyártani, valahogy félek tőlük...na erre majdnem beigazolódott a félelmem, ugyanis a fránya tejszínhab nem akart felverődni...
Fogalmam sincs mi lehetett, friss volt, hideg volt...szerencsémre azonban volt itthon habfixáló / görög cucc, a magyarra sajnos nem reagált a disznaja /sicc!/, és azzal viszonylag szép lett, de azért levert a víz...:-)
Ezt a sütés nélküli finomságot készítettem el, nagy sikere lett, azt hiszem megy a kedvencek közé.
ALÍZ receptje, Neki köszönhetjük mindannyian akik elkészítettük már, mert ahogy rákerestem látom sokaknál szerepel...
Nem is csodálom, hiszen annyira finoom!
Köszönöm én is Neked Alíz!;-)
Mindent a recept szerint csináltam, csak a 2. réteget dupláztam meg, mert nekem olyan kevésnek tűnt...lehet persze, hogy az itteni túró jobban összeesik?
Nagyon ízlett az egész Családnak, rokonoknak, szomszédoknak, mert jó kis adag lett belőle, jutott mindenkinek!:-)
EMELETES ÉLVEZET Alíztól
1. réteg
25 dkg darált háztartási keksz
5 dkg Ráma margarin
5 dkg porcukor
kevés tej
2. réteg
20 dkg túró
porcukor
2 dl tejszín
1 cs. vaníliás cukor
3. réteg
2 cs. Aranka vaníliás krémpor
5 dl tej
1 cs. vaníliás cukor
4. réteg
2 dl tejszín
5 dkg porcukor
tetejére: kb. 5 dkg reszelt csokoládé
A darált kekszet összegyúrom a cukorral, a margarinnal és egy kevés tejjel.
Csak annyival, hogy linzertészta keménységű legyen.
Egy közepes tepsibe (30 x 30-as) vagy egy nagyobb pie formába egy kevés darált kekszet szórok, hogy ne ragadjon le, és belenyomkodom a keksztésztát.
A túrót, ha nagyon darabos mixelőrúddal krémesítem, összekeverem a porcukorral, a vaníliás cukorral, majd a habbá vert tejszínnel és a kekszre simítom.
Az Aranka krémport a tejjel egy elektromos habverővel jó sokáig keverem.
Minél tovább keverem, annál keményebb krém lesz belőle.
Ezt a túrókrém tetejére simítom.
A tejszínt felverem a porcukorral és a vaníliás krémre kenem.
A tetejére reszelt csokit szórok, és a hűtőbe teszem tálalásig.
Megjegyzés: a tetejére tejszín helyett mindenképpen Hullalát (cukrászhab) teszek, így biztos megtartja formáját és az állagát.
(Ha tejszínt használok, egy kis zselatint vagy habfixálót keverek hozzá.)
Címkék:
krémes desszert,
sütemény
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
A habszifon segíthet ilyen esetben. Szerintem...
csodásan néz ki, igazi nyári süti, mikor melegít a sütő ;)
Nagyon jó lett,pont tegnap szedtem elő a receptet,hogy elkészítem én is! Vennem kell túrót és kipróbálom.
Csodaszép, fincsi lehet, nálam is listán van!:-))
Kedves Latsia!
Nagyon szep lett ez a sutemenyed (is)! Megkerdezhetem, hogy mi a gorog habfixalo neve es hol veszed? Mert en meg eddig nem talaltam, bar lehet, csak nem jo helyen kerestem.
Es egy tipp az elesztohoz: Itt Gorogorszagban a legegyszerubb a peksegekben beszerezni a friss elesztot. Nekem mindig keszsegesen adtak, es meg soha nem fizettem erte - bar mindig vasarolok vmit, amikor elesztot kerek:)
Nem mindig, de szokott lenni a Carrefourban is, ott, ahol a vajak, tejtermekek vannak.
Edit, valószínűleg, de nekem nincs.
Még:-)
Bianka, itt már nyár van, ma is 28 fok volt....:-)
Moha nosza, nem fogsz csalódni, nagyon finom tényleg.
Ha szeretitek a mazsolát, tehetsz a túróba azt is.
Andikám, tényleg nagy sikere volt és pillanatok alatt készen van, csak hagy jó sok időt a hűléshez!
Zouzouna, szia!:-)
Dream topping a neve, elvileg tejhez kell keverni és felverni és tejszín lesz belőle, de én a tejszínemhez kevertem, mert ellenállt, így viszont jó lett:-)
Én nem Görögo-ban, hanem Cipruson lakom, itt sajnos nincs a Carrefourban, néztem is kérdeztem is.
Igen, a pékség jó ötlet, ajánlották már itt is, csak még egyelőre működik a szárítottal is...azért majd teszek egy próbát, köszi!:-)
Megjegyzés küldése