2008. július 30.
GÖRÖG TÖLTÖTT ZÖLDSÉGEK
GÖRÖG TÖLTÖTT ZÖLDSÉGEK / Latsia
2-3 ek olaj
1 kg darálthús
2 hagyma
1 kg paradicsom
1 kávéscsésze rizs
petrezselyem, vadmenta
A rizst kicsit előfőzzük.
A húst átforgatjuk a hagymával együtt az olajon, sózzuk-borsozzuk.
Hozzákeverjük az elturmixolt paradicsomot és egy kis petrezselymet, vadmentát.
Belekeverjük a rizst és az olívaolajon elősütött, kivájt zöldségekbe töltjük.
Ezek leginkább vöröshagyma, cukkini, padlizsán, paradicsom és paprika.
A töltött zöldségeket egy lábosba rétegezzük, alulra mindig a padlizsán kerüljön.
Felöntjük annyi vízzel, hogy a harmadáig érjen és letakarjuk egy kistányérral.
Kb. 30-40 perc alatt kislángon megfőzzük.
Címkék:
egytálétel,
görög ételek
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése