2008. augusztus 1.
Dán kuglóf
Dán kuglóf / Alchri
5 tojássárgája, 25 dkg cukor, 1 dl olaj, 1 dl víz, 25 dkg liszt, 1 sütőpor, 5 tojás habja
Az 5 tojás sárgáját a cukorral, olajjal, vízzel jól összekeverni..
Hozzáadni lassan a sütőporral elkevert lisztet, majd az 5 tojás felvert habját.
A massza egy részét beleönteni egy kuglófformába, amit először kikentünk vajjal és megszórtunk zsemlemorzsával.
A maradék masszába egy kis kakóport keverni és aztán azt is ráönteni.
Villával óvatosan összekeverni.. Közepes lángon, kb.45 percet sütni.
Porcukorral megszórni.
Latsia:
- féladagot csináltam így egy cuki kis kuglófka lett:O)
- mandulaliszttel szórtam ki a formát
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
2 megjegyzés:
A balatonalmádi Szabó péknek ez a legsikeresebb terméke. Persze a kenyér után.
Igen, és most írta Alchri, hogy sajnos csütörtökön volt a péknéni temetése...:O(((
Megjegyzés küldése