2008. szeptember 12.
ENCHILADA SÜTŐBEN
ENCHILADA SÜTŐBEN / Latsia
1 hagyma
1 gerezd fokhagyma
1 ek olaj
35 dkg darálthús
1 doboz kukorica
1 doboz vörösbab
só, bors, édesköménymag
2 paradicsom hámozva, magozva
1,5 dl chilliszósz vagy édes chilliszósz, ha nem akarjuk, hgy csípős legyen
4 tortilla
8 dkg reszelt sajt
10 dkg tejföl
Forró olajon átpirítjuk a húst, hozzáforgatva az aprított hagymákat.
Belekeverjük a megmosott és leszűrt babot, kukoricát, sózzuk-borsozzuk.
Aki csípősen szereti, még egy kis chilliport és tehet rá.
A paradicsomot nagyobb darabokra vágva a darálthúshoz keverjük, sózzuk.
A tortillákba adagoljuk a húsos mártást, szorosan feltekerve egymás mellé rakjuk egy tepsibe és leöntjük a maradékkal.
A reszelt sajtot elkeverjük a tejföllel és az ételre kanalazzuk foltosan.
200 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Latsia:
- 20 perc alatt átsült
- a tejföl a sajttal együtt duplázható és akkor befedi a fenti mennyiséget teljesen
Címkék:
egytálétel,
marhahús
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése