2009. február 8.

FŰSZERES BÁRÁNYHÚSLEVES



FŰSZERES BÁRÁNYHÚSLEVES


50 dkg bárányhús
2 ek olaj
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
1 sárgarépa
1 szárzeller
1 ek aprított petrezselyem
1 doboz darabolt, hámozott paradicsom
2 csirkehúsleves kocka
1 liter víz
só, bors

tálaláshoz:
pirított kenyérkockák - cruton, joghurt

A húst felkockázzuk és a forró olajon átfrgatjuk, kivesszük egy tálra.
A hagymákat, a zellert és a sárgarépát felaprítjuk és a hús zsiradékán átforgatjuk.
Visszatesszük rá a húst és felöntjük a paradicsommal és vízzel.
Beledobjuk a leveskockát, megszórjuk a petrezselyemmel és lefedve 30-50 percig főzzük, amíg a hús megpuhul.
Ha kell, sózzuk-borsozzuk.
Tálaláskor megszórjuk a crutonnal és egy kis joghurttal meglocsoljuk.

Nincsenek megjegyzések: