2009. március 5.

SÜLTCSIRKE LEVES


SÜLTCSIRKE LEVES / Latsia

1 ek olívaolaj
2 hagyma
3 közepes sárgarépa
1 ek kakukkfű
1,25 l csirkehúsleves
30 dkg sültcsirkehús bőr nélkül
20 dkg zöldborsó
3 ek görög joghurt
1 gerezd áttört fokhagyma
1 facsarásnyi citromlé

A forró olajon 15 percig sütjük a felaprított hagymát, sárgarépát és a hozzákevert kakukkfüvet.
Felöntjük a levessel, felforraljuk, lefedjük és 10 percig főzzük.
Beletesszük a felcsíkozott csirkehúst, kivesszük a felét a keveréknek és pürésítjük.
Visszatesszük a lábosba a borsóval együtt, fűszerezzük és 5 perc alatt átmelegítjük.
Összekeverjük a joghurtot a fokhagymával és a citromlével, beleforgatjuk a levesbe és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések: