2020. április 23.

CSIRKE MARSALA




CSIRKE MARSALA

1 csésze száraz Marsala bor
1 csésze csirkeleves
2 csont és bőr nélküli csirkemell, félbevágva 
só, bors
2-3 ek liszt
2 ek vaj
2 ek olívaolaj
250 g szeletelt gomba
3 gerezd fokhagyma áttörve
1 tk darált friss kakukkfű vagy 1/2 tk szárított
1 tk darált friss oregánó vagy 1/2 tk szárított
1 1/2 tk kukoricakeményítő 1 ek csirkehúslevessel elkeverve 
1/3 csésze tejszín
1 ek aprított petrezselyem

Öntsd a bort és a csirkelevest egy serpenyőbe.
Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és hagyd óvatosan forrni, amíg kb. 15 percig kb. 1 csészényire sűrűsödik.
A csirke mindkét oldalát sóval és borssal fűszerezzük.
Forgasd mind2 oldalát a lisztbe.
Olvassz 1 ek vajat 1 ek olívaolajjal egy serpenyőben.
Tedd bele a csirkét, és süsd meg 10–12 perc alatt, félidőben megfordítva.
Tedd félre és takard le. 
Olvaszd össze a maradék 1 ek vajat 1 ek olívaolajjal, add hozzá gombát.
Süsd meg kb. 8 perc alatt,  időnként átforgatva, amíg a aranybarna színt kap. 
Tedd hozzá a fokhagymát és pirítsd 1 percig.
Húzd le a serpenyőt a tűzről, majd keverd bele a Marsalát, a kakukkfüvet és az oreganót.
Forrald  össze, miközben a megbarnult darabokat kapard fel az aljáról és tedd bele a  kukoricakeményítős csirkeleves keverékét.
Keverjük, amíg besűrűsödik, ízesítsd sóval és borssal. 
Tedd vissza a csirkemelleket a serpenyőbe, kanalazz egy kis mártást tetejére.
Hintsd meg petrezselyemmel és tálald.



Nincsenek megjegyzések: