2020. május 13.

KRÉMES GOMBÁS CSIRKE






KRÉMES GOMBÁS CSIRKE 

2 ek olívaolaj
700 g csirkemell - csont nélküli, bőr nélküli
1 hagyma, aprítva
6 gerezd fokhagyma
30 g aszalt paradicsom, apróra vágva
300g gomba, szeletelve
1 csésze csirkehús leves
1 csésze tejszín
Só és bors, ízlés szerint
10 darab friss kakukkfű, kétfelé osztva

Fűszerezd a csirkemell mindkét oldalát. Melegítsd meg az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsd meg a csirkét kb. 2-3 percig mindkét oldalán (ezen a ponton a csirke nem fog teljesen átsülni, mivel ezt később folytatjuk, a mártással). Tedd félre egy tányérra. 
Ugyanebben a serpenyőbe add hozzá a hagymát, a fokhagymát, a napon szárított paradicsomot és a gombát, és pirítsd körülbelül 5 percig. 
Vedd a kakukkfű ágainak felét, húzd le a leveleket a szárról, és tedd a serpenyőbe. Öntsd bele a csirkehús levest  és forrald fel. 
Keverd hozzá a tejszínt és vedd lejjebb a hőt. Tedd vissza a csirkét a serpenyőbe és főzd további 8-10 percig, vagy amíg a csirke át nem főtt, és a mártás besűrűsődik. Díszítsd a maradék kakukkfűvel.

Nincsenek megjegyzések: