MOKKA SZELET
A tésztához:
250 g puha vaj, plusz extra a kenéshez
280 g sütőporos liszt
250 g cukor
½ tk sütőpor
4 tojás
150ml joghurt
1 tk vanília kivonat
1 ek kakaópor, plusz a szóráshoz
100 ml erős kávé (2 kapszulával készítettem Nespresso-ból)
A krém a tetejére:
140 g porcukor, szitálva
350 g mascarpone vagy más krémsajt
néhány csokoládéval bevont kávébab
Melegítsd a sütőt 180 °C-ra vagy / 160 °C légkeveréses módra.
Kenj ki egy 20 x 30 cm-es sütőformát, és béleld ki sütőpapírral.
Keverd össze a tészta összetevőit és a kávé felét egy nagy tálban elektromos habverővel.
Öntsd az előkészített sütőformába (tepsibe) majd 25-30 percig süsd aranysárgára.
Öntsd le a maradék kávéval és amíg hűl a tepsiben, kanállal keverd a porcukrot a mascarpone-ba.
Kend a lehűtött süteményre, szórd meg egy kis kakaóval és tedd rá a kávébabot.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése