2020. szeptember 20.

Tonhal tészta saláta





Tonhal tészta saláta


Hozzávalók:

250 g penne (Barilla vörös lencse Pennét használtam) 

2-3 zellerszár apróra vágva 

1 csésze fagyasztott zöldborsó,

felolvasztva 

1 doboz (200 g) tonhal olívaolajban, lecsepegtetve 

1/2 lilahagyma vékonyan felszeletelve


A mártáshoz:


1 érett avokádó

1 csésze sima görög joghurt 

2 ek apróra vágott friss petrezselyem és további díszítéshez 

1/2 citromlé

1 ek dijoni mustár 

1-2 fokhagymagerezd 

1 tk chili pehely só és bors, ízlés szerint


A tésztát a csomagolás utasításainak megfelelően főzzük meg, majd csepegtessük le és tegyük félre egy nagy tálba kihűlni. 

Helyezzük a mártás összes hozzávalóit egy turmixgépbe vagy konyhai robotgépbe, és keverjük simára. Kóstoljuk meg, ha szükséges, ízesítsük.

Öntsük a mártást a tésztára, és keverjük hozzá a zellert, a borsót és a tonhalat. Keverjük össze egy spatulával, amíg szépen bevonja a tésztát.

Nincsenek megjegyzések: