650 g csirkemell filé kockára vágva
1 ek marokkói fűszerkeverék, vagy saját készítésű (lásd alább)
2 ek paradicsompüré
1 + 1 ek olívaolaj
3/4 csésze húsleves
1 csésze száraz kuszkusz
1 1/2 csésze húsleves
1 kígyó uborka kockára vágva
1 csésze koktélparadicsom félbevágva
1 lilahagyma felszeletelve
1/3 csésze görög joghurt
2 ek frissen apróra vágott koriander
Marokkói fűszerkeverék:
(Figyelem, ez kicsit több lesz, mint a receptbe szükséges 1 ek!)
1 1/2 ek őrölt fahéj
1 ek őrölt paprika
1/2 tk őrölt gyömbér
1/2 ek őrölt szerecsendió
1/2 tk cayenne bors
1/2 tk só
Forraljuk fel az 1 1/2 csésze húslevest egy lábosban.
Keverjük hozzá a kuszkuszt, fedjük le és vegyük le a tűzről. Hagyjuk a kuszkuszt pihenni, amíg a csirke elkészül, majd villával keverjük meg. Tegyük egy mélyebb tálba a csirkét, 1 ek marokkói keveréket és 1 ek olívaolajat.
Jól keverjük össze. A maradék olajat nagy serpenyőben melegítsük fel, tegyük bele a csirkét, és 3-4 percig süssük, amíg meg nem pirul. Keverjük hozzá a paradicsompürét és a húslevest, és főzze tovább, amíg a szósz besűrűsödik, és a csirke 5-7 perc alatt meg nem fő. Osszuk el a kuszkuszt 4 tányérra, majd tegyük mellé a friss apróra vágott zöldségeket és a marokkói csirkét. Minden tányérhoz adjunk egy kevés joghurtot, és szórjuk meg friss apróra vágott korianderrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése