2022. február 17.

“Jobbulást” vegán leves


















“Jobbulást” vegán leves


1 ek olívaolaj

1/2 hagyma, aprítva

1,5 csésze sárgarépa, apróra vágva

1 csésze zeller, apróra vágva

2x400 g konzerv fehér bab

4 csésze zöldségleves

1/2 tk bors

1 tk só

1 tk kakukkfű

1 tk  kapor

1 marék friss spenót


levesbetét:

2 csésze főtt rizs vagy tészta


Egy leveses fazékban közepes lángon olívaolajon 5 percig pároljuk a zöldségeket.

Hozzáadjuk a zöldséglevest és a fűszereket, és főzzük 15 percig.

Hozzzáadjuk a friss spenótot és addig keverjük, amíg megpuhul.

Tálalás előtt felmelegítjük jól a levest, és  hozzáadjuk a babot és a rizst (vagy tésztát), de a rizst ne főzzük bele a levesbe, mert az összes húslevest felszívja és krémes lesz!

Nincsenek megjegyzések: