Krémes-tejszínes csirke paprikával
400-500 g csirkemell
2 ek olívaolaj
1 tk paprikapor
1/2 tk curry
1/2 tk bors
1/2 tk só
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
2 piros kaliforniai paprika
1 ek paradicsompüré
200 ml húsleves
1 ek liszt
200 ml tejszín
100 ml tej
A húst kockákra vágjuk és bepácoljuk a az olajjal, paprikaporral, curryporral, borssal és sóval, és állni hagyjuk 30 percig.
Közben a hagymát és a fokhagymát felaprítjuk.
A paprikát megmossuk és rövid csíkokra vágjuk.
A pácolt húst kevés olajon megsütjük. Ne süsd túl sokáig, különben kiszárad, elég, ha a hús minden oldaláról megpirul, majd vedd ki egy tálra és tedd félre.
Tedd a hagymát és a fokhagymát a serpenyőbe, és pirítsd meg.
Add hozá a csíkokra vágott paprikát és rövid ideig pirítsd őket, majd keverd hozzá a paradicsompürét.
Tedd vissza a húst a serpenyőbe, szórd meg a liszttel, gyorsan keverd át majd öntsd fel a húslevessel/vízzel, tejszínnel és tejjel.
Forrald fel, majd 10 percig lassú tűzön főzd.
Rizzsel vagy tésztával tálald.
Latsia:
- Nem volt itthon tejszín, ezért 3 dl tejjel és 3 ek liszttel készítettem, plusz a húsleves
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése