2024. január 9.

GÖRÖG CSICSERIBORSÓ LEVES



GÖRÖG CSICSERIBORSÓ LEVES

Ez a görög csicseriborsó leves citrommal tele van zöldségekkel és mediterrán ízekkel gazdagítva egy tápláló, de szuper ízletes vacsorához.
A csicseriborsó leves, a tökéletes melegítő, komfortos étel egy hideg téli éjszakára, természetesen vegán, és jól párosítható ropogós kenyérrel.

½ csésze olívaolaj + extra 2 evőkanál, a végén
1 nagy vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 rúd zeller
1 sárgarépa
2 evőkanál oregánó
1 szál rozmaring
1 babérlevél
2 x 400 g doboz csicseriborsó 
750 ml (3 csésze) zöldségalaplé
2 citrom, leve
friss petrezselyem

Egy nagy lábasban felforrósítjuk az olívaolajat, és közepes lángon 1-2 percig pároljuk benne a hagymát, amíg megpuhul. 
Adjuk hozzá a fokhagymát, és pároljuk tovább 30 másodpercig, amíg illatos lesz.
Adjuk hozzá a sárgarépát és a zellert az oregánóval, a rozmaringgal és a babérlevéllel együtt. 
Jól keverjük össze, és öntsük bele a csicseriborsót és a zöldséglevest.
Jól elkeverjük és lassú tűzön felforraljuk. Csökkentsük a lángot, és fedő alatt 25-30 percig főzzük. 
Zárjuk el alatta a lángot.
Adjunk hozzá a 2 evőkanál olívaolajat, citromlevet és aprított petrezselymet, és jól keverjük össze. 
Ízlés szerint sóval és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük, és önmagában ropogós kenyérrel tálaljuk.
Ha úgy gondoljuk, hogy a leves túl sűrű, adjunk hozzá még zöldséglevest.
Ha pedig sűríteni akarjuk, fakanállal törjük össze a csicseriborsó egy részét.

Nincsenek megjegyzések: