2008. május 25.

Karfiolos-babos sütőtökleves


Karfiolos-babos sütőtökleves


1 ek olívaolaj
2 hagyma
2 gerezd fokhagyma
50 dkg sütőtök
1 burgonya
1 l zöldségleves
50 dkg karfiol
40 dkg fehérbab
1 marék petrezselyem
pár szál kakukkfű levelekre tépve

Forró olajon 10 perc alatt párold meg aranyszínűre a hagymát.
Keverd hozzá a fokhagymát, a sütőtököt, a burgonyát és a kakukkfüvet, főzd 1 percig.
Öntsd fel a levessel és forrald fel, majd letakarva alacsony hőfokon gyöngyöztesd 20 percig.
Most tedd bele a karfiolt és a babot és 10 perc alatt főzd puhára.
2 ek levest tegyél a mixerbe és add hozzá a petrezselymet, aprítsd fel.
Keverd a leveshez és tálald ropogós kenyérrel.

Nincsenek megjegyzések: