2020. június 11.

CSOKOLÁDÉ MOUSSE









CSOKOLÁDÉ MOUSSE 


Ma a cukor helyett Eritrittel készítettem, így Keto is! 


20 dkg étcsokoládé 70%-os

2,5 dkg vaj

4 tojás

1/2 dl cukor vagy 2 ek eritrit

1/2 citrom héja reszelve


kakaó és bármilyen gyümölcs a tetejére


A feldarabolt csokit a vajjal vízfürdőn felolvasztottam, majd félretettem.

A tojásokat szétválasztottam.

A fehérjét habbá vertem, a sárgájába belekevertem a citrom reszelt héjját és világosra kevertem a cukorral.

A csokoládéba kevertem a sárgáját majd jól beleforgattam a tojásfehérje habot.

4 pohárkába töltöttem és behűtöttem, minimum 30 percre.

Tálalás előttmegszórtam kakaóval és gránátalmával.

Nincsenek megjegyzések: