BANÁNKENYÉR NIGELLÁTÓL
100 g mazsola
75 ml sötét rum
125 g olvasztott vaj
150 g cukor
2 tojás
3-4 nagyon érett banán (300 g héja nélkül)
175 g liszt
2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk só
60 g aprított dió
1 tk vanília aroma
Melegítsd elő a sütőt légkeverés 170 °C-ra.
Bélelj ki egy 23 x 13 x 7 cm-es kenyérformát sütőpapírral.
A mazsolát forrald fel a rummal, és tedd félre. Az olvasztott vajat keverd össze a cukorral, add hozzá egyenként a tojásokat, majd végül a pépesre tört banánokat.
Egy másik tálban keverd össze egy fakanállal a lisztet, a sütőport, szódabikarbónát és a sót, majd add hozzá az előző masszához és jól keverd össze. Add a rumos mazsolát, a diót és a vanília aromát masszához, majd az egészet öntsd a kenyérformába, és süsd kb. 1 óra vagy 1 óra 15 percig, ellenőrizd tűpróbával.
Latsia:
A mazsolát nem forraltam fel, egyszerűen csak a dióval a tésztához forgattam, így rumos sem volt.
A sütési idő nekem pont 1 óra volt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése